Tichelaar acupuncturist

Acupunctuur Tichelaar is een praktijk waar klassieke acupunctuur gebaseerd op de 5 fasen theorie wordt toegepast. Bij de behandeling  wordt een minimum aantal naalden gebruikt. Voor een optimaal resultaat kunnen aanvullende methoden als ademoefeningen, mindfulness en qigong worden ingezet. Herman Tichelaar is opgeleid bij het International College of Oriëntal Medicine en studeerde daar in 1984 af.

Acupunctuur Tichelaar werkt samen met FysioMobilae Fysiotherapie.

Na 40 jaar als fysiotherapeut, acupuncturist en mede eigenaar werkzaam te zijn geweest bij FysioMobilae ben ik op 1 juli 2016 met mijn werk als fysiotherapeut gestopt. Als acupuncturist, met een passie voor de psychosomatiek, blijf ik aan FysioMobilae verbonden. Het vak is te mooi om daar op 65 jarige leeftijd al mee te stoppen.

MIJN WERK BIJ FYSIOMOBILAE

FysioMobilae is in de afgelopen decennia op een gezonde manier uitgegroeid tot een grote praktijk waarin veel disciplines met elkaar samenwerken. Therapeutische vaardigheden, empathie en gevoel voor humor zijn een paar van de kenmerkende kwaliteiten die FysioMobilae kleur geven. Elkaar consulteren is vanzelfsprekend. De patiënt profiteert. Het is erg prettig om in deze sfeer te kunnen blijven werken. De uitspraak “Het geheel is meer dan de som der delen” gaat zeker op voor deze energieke, innovatieve en ondernemende praktijk.

OPLEIDINGEN
  • Fysiotherapie (1976)
  • Klassieke Acupunctuur (1984)
  • Stammen en takken acupunctuur (1995)
  • Psychosomatische Therapie (2001)
  • Bewustzijn In Beweging  (2010)

“Less is more”. Acupunctuur studeer je je leven lang. Als een lange termijn student heb ik een aantal acupuncturisten aan het werk gezien. Zonder uitzondering bleken de acupuncturisten die stil en met weinig naalden te werk gingen het meest effectief te zijn.

We hoeven slechts stil te zijn en een naald toe te passen als tastbare expressie van die stilte en het energiesysteem van de patiënt zal zichzelf reorganiseren rondom de naald. We hoeven alleen maar de juiste plek te vinden om dat te in gang te zetten. Simpeler kan niet en toch zijn maar weinig dingen zo moeilijk.

Acupunctuur Tichelaar is ook te vinden op www.acupuncturist-info.nl